vl000124: Onderlinge Vereeniging Stielmannen van Den Belgischen Staat, Afdeeling Kortrijk, 1910.
"Vlag van de Onderlinge Vereeniging Stielmannen Van Den Belgischen Staat, van de Afdeeling Kortrijk van 1910. Centraal op het veld: een locomotief op een brug boven een smeerkuil. Tussen locomotief en smeerkuil: twee ineengestrengelde handen. Aan de broekzijde: een aambeeld,met erboven een hamer en een tang. Aan de vluchtzijde: een passer, een schietlood en een hamer. In de broektop: het wapenschild van Kortrijk. In de vluchthoek: het provinciale wapen van West-Vlaanderen. In de vluchttop: een schild met het opschrift gelijkheid. In de broekhoek: een schild met het opschrift menschelijkheid. De vlag is verticaal in een witte en een groene helft verdeeld en omzoomd met de Belgische driekleur. De franjes zijn geel en rood. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"