af002593: Arbeiders, viert den eersten mei! - Allard-l'Olivier, Fernand; Union des Imprimeries; BWP (1927)
"Affiche van Fernand Allard-l'Olivier uitgegeven in 1927 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de Dag van de Arbeid. Afbeelding: kleurentekening van een man met open hemd wijdbeens met een enorme wapperende vlag, met zijn gestrekte linkerarm houdt hij drie aanstormende ruiters van de apocalyps tegen, onder de paarden huizen in lichterlaaie, linksonder in de hoek een zittende vrouw in kapmantel met kind op de arm. Tekst: ARBEIDERS, viert den EERSTEN MEI! En dat de verheerlijking van den Arbeid ook de verkondiging van uw krachtigen wil, om de gevaren af te weren die het militarisme en de reactie overal doen ontstaan! De Algemeene Raad der B.W.P. UNION DES IMPRIMERIES S.A. FRAMERIES BRUX.s. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"