med000108: Schepen Georges Nachez - De Cuyper, Floris; Fisch
"Legpenning met op de voorzijde een vrouw gekleed in Middeleeuwse kledij, ze draagt een hoge gedrapeerde hoed met twee punten en kijkt naar het Gentse wapenschild dat ze met haar rechterhand rechtop houdt, haar linkerarm rust op een balustrade met daaronder twee banderollen met bloemmotieven en de naam van de stad GENT. Op de achtergrond ziet men de torens van Gent, links de Sint-Baafskathedraal en rechts het Belfort. Links langs de rand, de naam van de ontwerper Floris de Cuyper. Op de keerzijde een banderol omwikkeld met een bloemenkrans en met bovenaan het Gentse wapenschild. Op de banderol, STAD GENT. In het midden staat er AAN/ GEORGES NACHEZ/, OuD-SCHEPEN/ 1944-1945/ en daaronder in een banderol 1952-1958 gegraveerd. Op de rand: FISCH. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"