Zo sprak Pater Brauns : Radikalisme in de Vlaamse strijd - Brauns (Langemark: Vonksteen, 1964)
"Het werk is de neerslag van de spreekbeurt Radikalisme in De Vlaamse strijd , gehouden in 1963, dit naar aanleiding van de wet van 11 juli 1963"