495.166: "Natuurstudie Onderzoekjes-handleiding" - Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM)
"Collection: Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM); Level of description: File; Biografie: De Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) is een vereniging voor jongeren door jongeren. Dat moet letterlijk genomen worden. Met uitzondering van een zeer beperkt aantal werknemers, wordt de volledige organisatie gedragen door jongeren tussen de 7 en 26 jaar (vroeger tussen 8 en 25). Ook het volledige bestuur op nationaal en lokaal vlak wordt door diezelfde jongeren op vrijwillige basis georganiseerd. Dat maakt JNM ongetwijfeld tot een unicum in België.