te001655: Eerlijke handel? - Geboes, Jos
"Tekening van Gejo. Geboes Jos. Hij maakte illustraties en tekeningen die o.a. verschenen in het tijdschrift voor internationale verstandhouding en ontwikkelingssamenwerking van het NCOS. Tekening uit vijf delen, eerste deel toont een zwarte vrouw met een grote schaal gevuld met voedingsgrondstoffen op haar hoofd, ze verkoopt die grondstoffen en krijgt daar bitter weinig geld voor. In de volgende tekeningen zie je een blanke man die de grondstoffen naar de fabriek brengt om ze te verwerken. Het laatste beeld toont dezelfde zwarte vrouw en blanke man, ze heeft een grote zak gevuld met geld mee om één klein pakje verwerkte voeding te kopen van de blanke man... FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"