txt000699: Rechten van boer(inn)en
"Gele T-shirt met korte mouwen en een ronde halsuitsnijding. Centraal op de voorzijde staat de afbeelding van een boer(inn)enbetoging met de teksten: 'Boer.inn.en rechten nu / Boerenforum / La Via Campesina / Right to seeds'. De Verklaring voor de Rechten van Boer(inn)en werd na jaren van campagne voeren en onderhandelen door o.a. boerennetwerk La Via Campesina uiteindelijk aangenomen door de Verenigde Naties in december 2018. De verklaring geeft een duidelijke kijk op de problematiek en noden van de boerenlandbouw. Nu is het aan regeringen om deze verklaring op nationaal niveau te implementeren. (https://boerenforum.wordpress.com/rechten-van-boeren-en-boerinnen/) FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"