af000004: Socialistisch stelsel. Klerikaal-liberaal stelsel - Dratz, Constant; Samenwerkende drukkerij Lucifer; BWP; Syndikale Kommissie van België
"Affiche van Constant Dratz uitgegeven tussen 1921 en 1924 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) en de Syndikale Kommissie van België (SKB) tegen het beleid van minister van Nijverheid en Arbeid, Romain Moyersoen. Tekst: Belgische Werkliedenpartij - Syndikale Kommissie van België. Socialistisch stelsel. Minister Wauters: 50 jaren hard werk! Ziehier, vriend, uw pensioen! Gij hebt het zoowel verdiend als de bisschoppen en de generalen. Klerikaal-Liberaal stelsel. Minister Moyersoen: Een pensioen? Wel zeker, vriend! Gij krijgt het! Maar gij zult eerst moeten betalen! Samenwerkende Drukkerij Lucifer, Brussel. Bestuurder: Vanden Bosch. D. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"