af005627: De Brusselse kernen van VOEM vzw organiseren in het kader van de Wereldvrouwendag: Vrouw zijn in de Migratie - Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM) - Brussel; Cherkaoui, Hourya
"Affiche uitgegeven in 2000 door de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM) - Brussel voor het evenement 'Vrouw zijn in de Migratie'. Tekst: De Brusselse kernen van VOEM vzw organiseren in het kader van de Wereldvrouwendag: Vrouw zijn in de Migratie. Vrijdag 10 maart 2000: 18u30 … Programma: * Lezing: Vrouwenemancipatie bij Brusselse migranten * Debat: De Marokkaanse vrouw: van betutteling tot emancipatie met panelleden: mevr. Sfia Bouarfa (parlementslid), mevr. Hafida Abdi (APOMA vzw), mevr. Hourya Cherkaoui (VOEM vzw), dhr. Eddy Courtheoux (directeur ORBEM), gemodereerd door mevr. Valerie Leclaircq; doorlopend: * Initiatie in het henna-schilderen * Munttheeceremonie * Maghrebijns mode-defilé (in samenwerking met Dar el Kaftan) * Tentoonstelling: Kunst van migrantenvrouwen * Muziek van Marokkaanse groep uit Marakesh. Plaats: Gemeenschapscentrum De Maalbeek, grote zaal, Hoornstraat/Rue du Cornet 97, 1040 Etterbeek. Vertaling Nl. / Fr. / Ar. Ver. uitg.: Hourya Cherkaoui, kern Vrouwenemancipatie Brussel; p/a Priemstraat 19A, 1000 Brussel. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"