Frans Masereel : une biographie - Van Parys, Joris (Bruxelles: Archives et Musée de la Littérature; Luc Pire, 2008)
"Joris Van Parys Franse editie van de originele uitgave Masereel : een biografie, uitgegeven te Antwerpen bij Houtekiet in 1995"