vl000044: Middenvereniging Der Schildersgasten van België, Adeeling Kortrijk, 1905-1919.
"Vlag van de Middenvereniging Der Schildersgasten Van België van de Adeeling Kortrijk, 1905-1919. In een rood veld, in het midden in een lauwerkrans: het gildewapen van de schilders. In de broekhoek: een fakkel, opstijgend uit een rijzende zon met stralenkrans. Op een banderol: de naam van de organisatie, alsook de stichtingsdatum, 1905 en het jaartal waarin de vlag werd vervaadigd, 1919. Een goudkleurige bies met rode geborduurde stipjes reikt van broektop naar broekhoek. Goudkleurige franjes. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"