af001914: Het geld halen waar het zit - RAL; Corijn, Eric (1978)
"Affiche uitgegeven in 1978 door Revolutionaire Arbeidersliga (RAL) voor de parlementsverkiezingen. Afbeelding: karikatuur van een man met hoge hoed en brieventas, uit zijn mond stromen munten en bankbriefjes. Tekst: de volledige tewerkstelling is mogelijk indien men werkelijk wil. ° Opheffing van het bankgeheim, om de belastingsontduiking te bestrijden (145 miljard), tegen de kapitaalsvlucht en de monetaire spekulatie. ° Nationalisatie van de banken, van de financiële instellingen, van de verzekeringsinstellingen. ° Oprichting van een machtige openbare bank, onder arbeiderskontrole om het openbaar industrieel initiatief te lanceren. ° 36 uren voor ieder en onmiddelijk. ° Inbeslagname van gesubsidieerde bedrijven die sluiten of die overgaan tot afdankingen. Het geld halen waar het zit. Geen ABVV-kongres dat een alibi moet geven aan een BSP-CVP-regering. Verzet tegen de antisociale politiek. Voor een regering van de arbeiders die steunt op de politieke en syndikale organisaties van de arbeiders. Stem RAL Revolutionaire Arbeiders Liga. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"