pr001949: Pourquoi Pas? Achille Van Acker en Gust de Munck - Creuz, Serge (Pourquoi pas? : gazette hebdomadaire paraissant le vendredi)
"Karikaturale tekening van Achille Van Acker zittend op een stoel, hij knipt de electrische draad door die een verbinding vormt met de radio-omroep INR. Achter hem staat Gust De Munck verschenen op de voorpagina van Pourquoi Pas?, 1 april 1955. Het Nationaal Instituut voor de Radio-Omroep (NIR) (Frans: Institut national de radiodiffusion (INR)) was een Belgische omroeporganisatie naar BBC-model, die bestond van 1930 tot 1960. Augustus Ferdinandus (Gust) De Muynck (Antwerpen, 5 december 1897 - Overijse, 12 februari 1986) was de eerste Vlaamse directeur van de Belgische Radio Omroep, het NIR, de voorloper van de BRT en de huidige VRT. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"