De evolutie van de syndicalisatie van de socialistische metaalbewerkers te Gent : 1860-1907 - Vandaele, Carine (Gent: Carine Vandaele, 1982)
"Licentiaatsverhandeling RUG, faculteit Rechtsgeleerdheid, sectie Staats- en Bestuurswetenschappen"