185.00003: Programma, nota betreffende politiek platform LSK, RAK - Boidin, Carlos
"Collection: Boidin Carlos; Biografie: Carlos Boidin (Düren, 1954) is opgegroeid in het vrij geïsoleerd milieu van de beroepsmilitairen in Duitsland. In 1972 tijdens zijn studie aan de universiteit van Brussel, komt hij voor het eerst in contact met het links studentenmilieu. Doorheen de acties tegen het onderwijsbeleid van de ministers Claes en Hurez neemt hij afscheid van de sociaal-democratie: uit onvrede zegt hij zijn lidmaatschap van de Jongsocialisten op. Zijn engagement zet zich door wanneer hij in 1973 zijn studie moraalwetenschappen aan de Gentse universiteit begint. Zo raakt hij betrokken bij de werking van het Agitat-collectief dat zich inzet voor de verspreiding van linkse alternatieve literatuur. Vanuit Agitat wordt hem in 1976 de opdracht gegeven aan de RUG een studentenafdeling op te richten. Hiermee wordt de basis gelegd van het Libertair Socialistisch Kollektief, dat later wordt omgevormd tot het Revolutionair Anarchisties Kollektief (RAK). De werking van het RAK wordt in 1978-1979 overgenomen door een nieuwe generatie. Carlos Boidin ontgroeit het RAK en richt zich op de uitgave van het satirisch blad ‘Foert’. Daar legt hij de basis voor zijn latere professionele loopbaan in de grafische sector. Hij is o.m. ontwerper bij het progressieve dagblad ‘De Morgen’ geweest en leidt sinds 1991 het grafisch bureau Imagine te Gent. Level of description: File; Series: 185: Archief van Carlos Boidin"