fi000194: La manifestation Tayenne - Fonteyne, Jean
"Reportage over de Tayennedag, 9 juli 1933, georganiseerd door Internationale Rode Hulp. Tijdens deze dag werd de dood van Louis Tayenne herdacht, die een jaar eerder viel tijdens een stakingsactie tegen de onmenselijke werkomstandigheden van de mijnwerkers uit de Borinage. Het verloop van de dag komt in beeld, beginnend bij de aankomst en samenscholing van de verschillende delegaties, de betoging, de samenkomst bij het graf en de meeting. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"