aft006817: Moskwa - Pietuszki - Teatr 77
"Affiche uitgegeven in 1988 door Teatr 77 Łódź voor de toneelvoorstelling Moskwa - Pietuszki. Tekst: Teatr 77. Dyrektor i kierownik artystyczny - Zdzisław Hejduk. Zastępca Dyrektora - Jerzy Marcinkowski. Kierownik literacki - Tomasz Soldenhoff. Sezon Dziewiętnasty 1988/89. Wieniedikt Jerofiejew. Moskwa - Pietuszki. Poemat. Udział biorą: Teresa Radzikowska-Binkowska, Wojciech Droszczyński, Andrzej Podgórski, Janusz Świerczyński. Tłumaczyli z rosyjskiego - Nina Karsov, Szymon Szechter. Adaptacja, scenografia i reżyseria - Jacek Zembrzuski. Współpraca reżyserska - Zdzisław Hejduk. Kostiumy - Ewa Krauze. Asystent reżysera - Andrzej Podgórski. Współpraca plastyczna - Bożena Błażejewska. Współpraca techniczna - Jerzy Marcinkowski. Konsultacja ruchu scenicznego - Janina Niesobska. Prapremiera Polska - 18 grudnia 1988. Stowarzyszenie Teatralne Teatr 77 - Teatr 77, 90-403 Łódź, ul. Zachodnia 56, tel. 33-43-68, 33-26-41. Bilety można zamawiać telefonicznie i nabywać w biurze oraz w kasie teatru na godzinę przed przedstawieniem. Spektakl odbędzie się w sali. Informacje i bilety. OD 44/89 n. 2000 D-12/125. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"