af016530: Diareeks met voordracht. Ecologische siertuin door Geertje Cooremans - Volkstuin Maldegem; Davidsfonds Maldegem; VELT-Krekengebied
"Collection: Archief van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt); Affiche uitgegeven in 1999 door Volkstuin Maldegem, Davidsfonds Maldegem en Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (Velt) Krekengebied voor een diareeks met voordracht over de ecologische siertuin door Geertje Cooremans. Tekst: Diareeks met voordracht. Ecologische siertuin door Geertje Cooremans. Zaal Oud Schepenhuis Marktstraat 38 te Maldegem. Donderdag 25 maart 1999 om 19u30. De naam Geertje Cooremans is verbonden aan VESEL (Vereniging Ecologische Siertuin en Landschap) en aan VELT (Vereniging Ecologische Leef- en Teeltwijze). Gedreven door haar enthousiasme brengt Geertje een boeiende voordracht die rijk geillustreerd (sic) is met passende beelden. Ze brengt een duidelijk onderscheid tussen « milieuvriendelijke tuinen » en « ecologische siertuinen ». Het is inderdaad zo dat al heel wat tuinliefhebbers even gewetensvol omgaan met hun siertuin als met hun moestuin. Dat is op zich al een positieve stap voorwaarts. In het handboek « Ecologische siertuinen », een publicatie van Velt-nationaal gaat men nog een stapje verder en tracht men natuurlijke processen te begeleiden in de tuin. Daarbij gaat het niet om het wild laten evolueren van je tuin. Ecologische siertuinen moeten ook mooi zijn, geïnspireerd door de tuinkunst. Ze moeten passen in het landschap, sterk zijn qua vormgeving, aandacht hebben voor de gelaagdheid en geven zeker en vast geen verwilderde indruk. Een ecologische siertuin brengt een oase van rust, is tegelijk arbeidsarm en is op zich een mininatuurreservaatje. Hoe dit er zoal uitziet komt deze avond zeker aan bod. Een organisatie van: De Volkstuin Maldegem, Davidsfonds Maldegem Velt Krekengebied 25 jaar Velt Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze vzw. Verantwoordelijke uitgever: Anne-Marie Maenhout Calusdijk 2 9988 Watervliet. Series: Archief van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt); FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"