249.19: Dossier betreffende steun aan de arbeidersstrijd bij afdankingen in Caterpillar, Michelin en Cockerill met de internationale Rode Hulp/Secours rouge international (reeksen Bulletin de liaison en Bulletin d’informations sociales) - Desolre, Guy
"Collection: Desolre Guy; Biografie: Guy Desolre was vanaf eind jaren 1950 actief als revolutionair-socialistisch militant in de socialistische studentenbeweging (Etudiants Socialistes) en in de socialistische jeugdbeweging (Jeunes Gardes Socialistes). Als lid van de Belgische afdeling van de Vierde Internationale was hij betrokken in de ontwikkelingen rond de vorming van linkerzijde in en naast de BSP. Uiteindelijk was hij één van de oprichters van de Revolutionaire Arbeidersliga (RAL) in 1971. Een jaar later verliet hij deze organisatie en richtte hij de Groupe Marxiste Internationaliste op. Tot 1980 gaf hij het blad ‘La Brèche’ uit. Level of description: File; Series: 249: Archief van Guy Desolre"