299.00132: Verslag betreffende een persconferentie op 18/11/[1991] over het thema "milieu" bij de verkiezingen van 1991 - Van Steenbergen Guido
"Collection: Van Steenbergen Guido; Archiefgeschiedenis: Dit archief maakt integraal deel uit van het samenwerkingsakkoord dat tussen BBL Vlaanderen en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis werd gesloten, al is het geen “zuiver” BBL-archief te noemen. Het bevat namelijk stukken die door Guido van Steenbergen werden verzameld; er zijn dan ook diverse archiefvormers. In de eerste plaats van Guido van Steenbergen als BBL-voorzitter, maar ook van BBL als organisatie; zo is in het archief een bijna volledige reeks notulen (met bijlagen) van Algemene Vergadering, Raad van Beheer en Uitvoerend Comité terug te vinden. Tot het archief behoren ook een aantal stukken die door van Steenbergen vanuit zijn bestuursfuncties bij het CVN en andere organisaties zijn ontstaan. Ik denk hierbij aan enkele zeer interessante dossiers betreffende de actiecomités voor het Groen Manifest, tegen de doortrekking van de E10 door het Peerdsbos en tegen de vestiging van een zwavelkoolstoffabriek te Kallo.