Handboek welzijn op het werk: juridische aspecten (Brugge, 2015)
"Dit handboek is het eerste Nederlandstalige basiswerk over de juridische aspecten van welzijn op het werk. De term “juridische aspecten” geeft aan dat niet het volledige juridische landschap wordt besproken: wel wordt er ingezoomd op de basiskennis van het recht inzake welzijn op het werk. Dit handboek biedt de basisinformatie om u in deze materie te verdiepen als student, advocaat, magistraat, bedrijfsjurist, preventieadviseur, consulent, bedrijfsverantwoordelijke … De complexiteit en de omvang van de welzijnsreglementering dwongen de auteurs ertoe bepaalde keuzes te maken en eigen accenten te leggen. Zo gaan ze doelbewust in op onderwerpen die vaak stiefmoederlijk worden behandeld. Daarnaast komt de historiek van de welzijnsreglementering ruimschoots aan bod. Ook het minder bekende aanbod aan preventieve voorzieningen binnen de professionele risicoverzekering wordt uitvoerig weergegeven. De publieke sector wordt hierbij niet vergeten. Deze eigen accenten beletten echter niet dat ook de meer klassieke items de revue passeren, zoals de actoren en de organisatorische structuren betrokken bij het welzijnsbeleid. Een analyse van de Welzijnswet en zijn belangrijkste uitvoeringsbesluiten staat hierbij centraal, zonder evenwel de Europese inbedding uit het oog te verliezen. Dit handboek werd bijgewerkt tot 15 februari 2015. De nieuwe regelgeving inzake psychosociale risico’s werd bijgevolg nog verwerkt."