Ongelijkspel: verontwaardiging als bouwsteen voor vooruitgang - De Leeuw, Rudi (Gent, 2016)
"Rudy De Leeuw is de voorzitter van de socialistische vakbond, het ABVV. Gevreesd om zijn onverschrokken standpunten, maar ook geliefd om zijn solidariteit. Soms gehaat om zijn tegendraadsheid, maar soms ook bewonderd om zijn consequent opkomen voor de man in de straat en zijn rechten. De Leeuw laat niemand koud. In deze tijden, waarin rechts het politieke landschap domineert, verpersoonlijkt De Leeuw meer dan wie ook de tegenstem. Hij die vooral wijst op de ongelijkheid. In dit boek grijpt hij terug naar de roots van zijn overtuiging, licht hij zijn pragmatisch idealisme toe, verwoordt hij zijn grote bezorgdheid om de sociale toekomst van dit land en verdedigt hij de rol van de vakbond in een periode dat die zwaar onder vuur ligt. Hij doet dat met panache, met passie en toch ook genuanceerd."