Travailler avec des substances et des préparations dangereuses (Bruxelles, 2003)
"Deze herwerkte uitgave van onze brochure heeft in de eerste plaats tot doel de werknemers inzicht te verstrekken in het gevaar dat verbonden kan zijn aan het werken met gevaarlijke producten.Verder is de brochure ook bedoeld als hulp bij het praktisch toepassen van de algemene preventiebeginselen, voor alle sectoren een soort model dus voor een preventieaanpak. Deze brochure bevat ook een samenvatting van de voornaamste bepalingen uit de - vaak zeer ingewikkelde - reglementering, waarbij wij zeer sterk de nadruk leggen op de noodzaak van het tot stand komen van een efficiënt preventiebeleid. Wij willen daarmee het belang onderstrepen van een correcte toepassing van zowel de Europese als de Belgische wetgeving. Allebei vertrekken ze van een verplichte risico-evaluatie als fundament waarop een aangepast preventiebeleid moet worden uitgebouwd. Zowel de theorie als de praktijk van de risico-evaluatie komen in deze brochure dan ook uitgebreid aan bod, evenals de belangrijke bijdrage die de preventiedeskundigen moeten leveren bij de uitbouw van het preventiebeleid. Met dit alles willen wij de werknemers in de eerste plaats een instrument aanreiken dat hen dienstig kan zijn in hun voortdurende ijver voor het nastreven van een verbetering van de kwaliteit van de arbeid en hun eigen specifieke arbeidsomstandigheden."