Hur man får lögner att låta som sanning - Vogel, Laurent (Brussels, 2010)
"Laurent Vogel, chef för ETUIs avdelning för arbetsmiljöfrågor, har skrivit en analysrapport som avslöjar regelförenklingens dolda agenda. Slutsatsen i rapporten är att den så kallade Stoiber-gruppens förslag utgör ett reellt hot mot de värn som byggts upp på arbetsmarknaden i syfte att trygga goda anställningsvillkor. Arbetstagarnas förmåner och rättigheter ska pressas av marknadskrafterna, vilket är oacceptabelt från facklig synpunkt.Laurent Vogel konstaterar att kampanjen för bättre reglering har mycket gemensamt med de system för egendomsbaserad rösträtt som fanns i många europeiska länder på 1800-talet. De åtgärder som vidtas för att kontrollera och begränsa lagstiftarnas makt har utformats för att bara en röst ska höras – arbetsgivarnas."