En vraag niet waarom: sekswerk in België - Vandecandelaere, Hans (Anvers, 2019)
"‘Hoezo, je wil een boek over ons schrijven?’ Een van de eerste prostituees waar Hans Vandecandelaere zijn wild idee aan uitlegde, keek hem verbaasd aan. Daarna volgde een lange uiteenzetting over de vele gezichten van sekswerk in België. Want je hebt vrouwen, mannen en transgenders. Er zijn ook raamprostituees, pornoacteurs en seksuele dienstverleners voor personen met een beperking. En dan zwijgen we nog over de wondere wereld van massagesalons, champagnebars, escorts en sekswebcams. Reporters zijn vermetel. Drie jaar lang reisde Vandecandelaere het land door. Op bedden in raambuurten, op sofa’s in lounges van sterrenhotels of wiebelend op bierbakken in een achterkamer van een café: overal sprak hij met sekswerkers. Hij trok ook hun entourage aan de mouw: raamverhuurders, managers van escortbureaus en privéhuizen, gezondheidswerkers, juristen, leden van de recherche, het parket en de sociale inspectie. Betaalseks is misschien wel een van de laatste taboes in onze samenleving. Dit is een van de eerste boeken die u zo’n brede blik achter de coulissen gunt."