147.00032: Dossier betreffende verschillende voorbeelden van ondernemingsraden. - TACB-afdeling Gent
"Collection: TACB-afdeling Gent; Level of description: Item; Biografie: De Gentse textielbond Eendracht maakt Macht is in 1945 ontstaan als koepel van de 3 Gentse bonden van wevers, spinners en vlasbewerkers. Deze Gentse afdeling was en bleef de sterkste component van de Textielarbeiderscentrale van België (TACB), ondanks de vele naoorlogse sluitingen van textielfabrieken. Marcel Plasschaert was voorzitter van de Gentse TACB van 1956 tot 1982. Series: 147: Archief van TACB-afdeling Gent"