538.14: Dossier betreffende de staking van lassers bij Boelwerf Temse - PMB-afdeling Antwerpen
"Collection: PMB-afdeling Antwerpen; Biografie: Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd de in 1909 opgerichte Provinciale Metaalbewerkersbond totaal uit verband gerukt. Vanaf 1944 startte de metaalvakbond terug in het gebouw van de Belgische Transportarbeidersbond (BTB) op de Paardenmarkt. Van daaruit voerde de PMB propaganda en werden de eerste acties gevoerd voor de heropbouw van de PMB. Deze naoorlogse periode kenmerkt zich door de verovering van de 48-urenweek, de achturendag, de strijd voor betere pensioenen, betaald verlof, ziekteverzekering en overlegsyndicalisme. Level of description: File; Series: 538: Archief van PMB-afdeling Antwerpen"