pk000301: Namur. Tour des Comtes
"Prentbriefkaart in kleur voorstellend een wandelpad in Namen. Tekst op de keerzijde : Waarde vriend, kent gij het programma van het cartel ? Voor de snullen : à bas la calotte, weg met den godsdienst, weg met de kloosters. Weg met de bedriegers ! Weg met die paljassen ! Voor de slimmerikken van het cartel : de groote liberale eigenaars verkoopen hunne goederen aan fransche kloosterlingen. De liberale kopstukken laten hunne kinderen opvoeden door priesters, broerkens en nonnekens. De zieke socialistische leiders laten zich verzorgen door de gasthuisnonnen. stemt dus onder n°1. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"