pr000757: Gedicht 'Uit zelfverdediging ?'
"Prent in zwart-wit voorstellend het gedicht 'Uit zelfverdediging' : Wij vechten, verdedigen en pleiten voor een stad waar alle volkeren thuis zijn, alle talen gesproken worden, alle meningen, gezindheden, godsdiensten, wereldbeelden een plaats krijgen en in geschriften aan bod komen. Voor een stad van wereldburgers, zoals onze voorvaderen die roemrucht hebben gemaakt. Voor een échte metropool. Tegen de inquisitie vroeger en nu. Tegen simplistische antwoorden op complexe vragen. Tegen het brute geweld. Wat we niet kennen, niet begrijpen, niet weten, wat anders is, kan een kracht zijn, een uitdaging. Als we in deze stad, dit land, niet kunnen samenwonen, hoe denken we morgen een wereldbrand te vermijden ? FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"