148.00029: Stukken betreffende 60ste verjaardag TACB: feestcommissie 1958 - TACB-afdeling Eeklo en Waarschoot
"Collection: TACB-afdeling Eeklo; Biografie: In Eeklo ontstond een socialistische textielvakbond in 1895. Deze vakbond vormde in 1944 binnen de TACB een eigen gewest met een afdeling te Waarschoot. Op 31 januari 1968 werd het gewest Gent uitgebreid tot Eeklo: Eeklo verloor zijn statuut van apart gewest en Eeklo-Waarschoot werd een afdeling van het Gents gewest. Van 1944 tot 1965 was Jozef De Meyere secretaris in Eeklo; hij was er ook verantwoordelijk voor de kledingsector. Hij werd opgevolgd door Aimé Verschuere. Level of description: File; Series: 148: Archief van TACB-gewest Eeklo-Waarschoot"