Schakels : socialistisch maandschrift voor Noord- en Zuid-Nederland 1929 - Derez, Mark (Leuven: Mark Derez, 1981)
"Licentiaatsverhandeling KUL, faculteit van de letteren en wijsbegeerte, sectie geschiedenis van de middeleeuwen."