Het sociaal-politiek wisselingsproces op het einde van de 18de eeuw : casus : de Gentse collatie, instrument van politieke doorbraak - Balthazar, Herman
"Overdruk uit : Handelingen der Mij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent : nieuwe reeks, (1971), 25, pp.31-69"