med001028: Compagnie du Chemin de fer du Congo S.A.1849-1915
"Een legpenning uit de collectie van Camille Huysmans ter herinnering aan generaal A. Thijs met op de voorzijde zijn afbeelding in profiel naar links. Tekst rond de rand: GENERAAL A. Lt. THYS 1849-1915. Tekst op de keerzijde rond de rand: COMPAGNIE DU CHEMIN DE FER DU CONGO S.A.. Tekst centraal: LA LIGNE DE PÉNÉTRATION/INAUGRÉÉ EN1898/ A ÉTÉ REMPLACÉE/EN 1932 PAR LE CHEMIN/DE FER QUE LE GÉNÉRAL/ALBERT THYS/AVAIT CONCU DÉS 1887. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"