De Antwerpse boekdrukkers- en uitgeverswereld in de eerste helft van de 19de eeuw, een casestudie : de drukkerij-uitgeverij J.E. Buschmann en zijn stichter 1814-1853 - Buschmann, Marie-Luce (Brussel: VUB, 1990)
"Thesis tot het bekomen van de graad van licentiaat in de geschiedenis"