te005155: Politieke karikatuur - F.W.
"Tekening als politieke karikatuur waarop Emiel Claeys schepenen de les spelt. Op het schoolbord staat geschreven: Volgende vergadering: Schepen Verhelst: In rechte staan... en neerzitten Schepen De Groote: Zwijgen lijk nen baksteen. Schepen Oosterlinck: Niet praten - mastiek kauwen. Schepen Lammens: vijf woorden, in verband met... Schepen Vermeulen: Droomt... Schepen Verhaest: ... en giene Tour de France ne mier! Schepen De Decker: Denk aan 't balletkorps en zwijg! Ik... (Claeys): ... Ik zeg alles!!!, 1952. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"