af000546: Monumental Motion: een fietsleven in de Deense hoofdstad - Colville-Andersen, Mikael; Europa Direct Provincie Antwerpen; Deens Cultureel Instituut Benelux; Fietsersbond
"Affiche van Mikael Colville-Andersen uitgegeven in 2012 door Europa Direct Provincie Antwerpen, het Deens Cultureel Instituut Benelux en de Fietsersbond voor de fototentoonstelling Monumental Motion: een fietsleven in de Deense hoofdstad. Tekst: Monumental Motion: een fietsleven in de Deense hoofdstad. De fiets is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het vervoermiddel is al meer dan 100 jaar oud en het gebruik ervan is in enkele landen tot een echte cultuur uitgegroeid: in België en Nederland, maar ook in Denemarken. Denemarken is de huidige voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Daarom sprongen Europa Direct Provincie Antwerpen, het Deens Cultureel Instituut-Benelux en Fietsersbond vzw samen op de fiets: Breng een bezoek aan de fototentoonstelling van de Deens-Canadese filmmaker, fotograaf en stedelijke mobiliteitsexpert Mikael Colville-Andersen en ontdek de fietscultuur in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Wanneer: 16 maart tot en met 16 april iedere werkdag doorlopend tussen 9.30 en 17.00 uur. Waar: Europa Direct Antwerpen, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen. Provincie Antwerpen; Det Danske Kulturinstitut/Institut Culturel Danois/Deens Cultureel Instituut; Fietsersbond - Meer mensen veilig op de fiets; Danish Presidency of the Council of the European Union 2012; Europa Direct Provincie Antwerpen; Europese Commissie; Koninkrijk België - Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking; Cycle Chic Belgium. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"