af017100: Jubelfeest van 15 en 16 oogst 1931 - Volksdrukkerij; SM Vooruit
"Affiche uitgegeven in 1931 door de Samenwerkende Maatschappij (SM) Vooruit voor hun 50-jarig bestaan. Tekst: 1881 - - 1931 Samenwerk. Maatsch. VOORUIT - GENT JUBELFEEST VAN 15 EN 16 OOGST 1931. Programma der Feestelijkheden. ZATERDAG 15 OOGST 1931 te 9 uur in het Feestlokaal Vooruit (Brugzaal) St-Pietersnieuwstr., opening van de Anti-Militaristische Tentoonstelling ingericht door de Soc. Jonge Wachten. - Openingsrede door EM. VERGEYLEN, partijsekretaris van het Arrondissement Gent-Eekloo. Te 3 uur: Aankomst op de Karel de Kerckhovelaan van den VELOWEDSTRIJD Moescroen-Gent, voorlaatste rit van de Ronde van België voor Soc. Wielrijders, ingericht door de Algemeene Maatschappij van Cooperatieven van Micheroux. Te 5 uur: GROOT FEEST den LEDEN van de MAATSCHAPPIJ VOORUIT aangeboden in het Feestpaleis der Stad Gent (Park). Medewerking van de Harmonie VOORUIT, leiding Jef Vander Meulen; de koorzangmaatschappij L'ECHO DU PEUPLE van Brussel, leiding Weyts; de SOCIALISTISCHE TURNGROEPEN; de ARBEIDERSJEUGD (Ajotters). Feestrede EDOUARD ANSEELE. Huldebetoon ANSEELE ter gelegenheid van zijn vijf-en-zeventigste verjaring. Uitvoering der KANTATE VOORUIT'S ROEM door 1000 ZANGERS EN ZANGERESSEN en de Harmonie VOORUIT. Woorden van A. BOGAERTS. - Muziek en leiding door JEF VANDER MEULEN. TE 9 U. Internationaal Ballettornooi op het St-Pietersplein. Verlichting door Pharelampen. Bij slecht weder wordt het tornooi gehouden in de GROOTE ZAAL van het Feestlokaal VOORUIT, St-Pietersnieuwstraat. ZONDAG 16 OOGST 1931 te 11 1/2 u., VERTREK, Karel de Kerckhovelaan van den Laatsten Velorit van de Ronde van België voor Socialistische wielrijders (GENT-LUIK) ingericht door de Algemeene Maatschappijen van Cooperatieven van Micheroux. - De wielrijders komen samen te 10 uur, in het FEESTLOKAAL VOORUIT, St-Pietersnieuwstraat. JUBELSTOET. VERTREK TE 3 UUR OP DEN VRIJDAGMARKT. WEGWIJZER: Lange Munt, Korte Munt, Koornmarkt, Veldstr., Zonnestr., Kouter, Vogelmarkt, Brabantstr., Brabantdam, Hypoliet Lippenspl., Vlaanderenstr., Wilsonpl., Dierentuinlaan, Tentoonstellingsl., Citadellaan, Heuvelstr., St-Pietersplein. - De feestvierenden zullen bij 't voorbijgaan het Monument Van Beveren groeten. Tijdens de twee feestdagen Groot TURNGOUWFEEST te ST-AMANDSBERG-bij-GENT (Plein Voorwaarts), ingericht door de Maatschappij VOORUIT en den Turnkring VOORWAARTS van St-Amandsberg. Versiering van het Feestlokaal Vooruit, St-Pietersnieuwstraat en het lokaal Ons Huis, Vrijdagmarkt. Gedurende de week van het Jubelfeest richt de Maatschappij Vooruit een UITSTALLINGSWEDSTRIJD in voor hare magazijnen met het onderwerp: HET 50-JARIG BESTAAN DER MAATSCH. VOORUIT. DE FEESTCOMMISSIE. Volksdrukkerij - Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"