te001826: 1976 Beknopt... In het licht van samenwerking - Geboes, Jos
"Tekening van Gejo, Geboes Jos. Illustratie bij een artikel verschenen in De Wereld Morgen van 20 december 1976. Reeks van 16 tekeningen. De titels van de tekeningen vormen samen deze zinnen; Een jaar van wanhoop, op een vreedzame samenleving, vol menselijkheid en rechtvaardigheid, eindigt in gewetenloze terreur, in onmacht en zwakte, in haat en spanning. Op zoek naar evenwicht botsen mensen op afpersing en corruptie, op schijn en werkelijkheid, op machtsvertoon en onderdrukking, op steeds dreigende conflicten. Maar enkele kleine suksessen, ontwikkelingen en veranderingen laten een gelukkiger 1977 verhopen. Tekening van een uitgemergelde zwarte man, hij loopt met een wandelstok, de wandelstok is een blanke arm. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"