vl000376: Algemene Centrale Den Arbeid De Wereld, Antwerpen 1933
"Vlag van de Algem. Centrale Den Arbeid De wereld! BAGV BAMD,1933. De vlag bestaat uit verschillende banen rode en witte zijde. Op de verticale baan aan de vluchtzijde, in de top: het schild van de Algemene Centrale, eronder het jaartal 1933 en in de vluchthoek in een schild: een open boek, met erop een pen,een fakkel en een pluim. Ranken lopen tussen deze verschillende afbeeldingen. Meer naar het midden toe: een blauw en gele wereldbol, met aan beide zijden een gebroken ketting, en omringd door klimopranken. Dwars over de wereld: twee banderollen met de woorden Den Arbeid, De Wereld !. De vlag wordt langs drie zijden omzoomd met een bruine boord. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"