af017929: Oorlog in het Oosten! Oorlog te verwachten in het Westen! - Drukkerij Excelsior; Anti-Oorlogsliga
"Affiche uitgegeven in 1933 door de Anti-Oorlogsliga voor vrede. Tekst: Oorlog in het Oosten! OORLOG TE VERWACHTEN IN HET WESTEN! De internationale bewapeningswedloop bereikt zijn toppunt: 150.000.000.000 fr. elk jaar voor bewapeningsdoeleinden!!! Oorlog beteekent de algeheele vernietiging van onze beschaving. WAAR LIGT DE REDDING? Bij den Volkenbond? Neen! Want bij het Chineesch-Japansch conflict heeft hij zijn machteloosheid bewezen. De Ontwapeningsconferentie? Neen! Want terwijl te Genève over ontwapening wordt gesproken, worden elken dag honderen MENSCHEN in het Oosten VERMOORD door het militarisme, en wordt bij ons hier de metaalindustrie in munitie-industrie omgezet, worden de rubberfabrieken tot gasmaskers-fabrieken, worden onze forten tot gasbommen-depot aangewend. Het Kellog-Pakt? Neen! Want elke internationale overeenkomst wordt door de imperialistische regeeringen als een «vodje papier» aangezien. De oplossing ligt bij U! De oplossing ligt bij de MASSA, want zij alléén kan over VREDE of OORLOG beslissen! Stelt tegenover het dreigend oorlogsgevaar uw vastberaden wil tot ALGEMEENE WERKSTAKING bij welkdanige kapitalistische oorlogsverklaring. Zegt met ons: Neen! wij doen niet meer mee aan welkdanigen imperialistischen oorlog. Nooit meer! Onder geen voorwaarde. Stelt tegenover de kapitalistische belangen der «oorlogsaanstokers» UW MENSCHELIJK RECHT en uw wil tot ALGEMEENE RASSEN- en VOLKENVERBROEDERING. Socialistische hand- en geestesarbeiders, komt in onze rangen. De Anti-Oorlogs-Liga eischt U op. Men wordt lid bij het Algemeen Secretariaat der Anti-Oorlogsliga, De Keyserlei, 13, Antwerpen. Drukk. «EXCELSIOR», n.v., Somersstraat, 22, Antwerpen. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"