af014598: Teveel alkohol is niet alleen slecht voor u - Garbarski RSCG; Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen
"Affiche van Garbarski RSCG uitgegeven in 1980 door de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) tegen alcoholmisbruik. Tekst: Teveel alkohol is niet alleen slecht voor u. 17.30 u. Eén pintje en weg. Skol. Patron. Nog twee, op één been kun je niet lopen. Anderlecht verloren tegen Standard, 2-0. En Merckx, reklame maken voor sigaretten! 18.30 u. Kom, nog twee op de valreep. Alstublieft. Skol. De tijd toen we soldaat waren. Gezien, de patron? Een nieuwe Mercedes 350 SL. 19.45 u. Tchin. 't Zelfde graag. Het laatste rondje, of liever het voorlaatste. D'r is hier wat te versieren. Alle schoonmoeders zijn zeuren. Vooruit, het allervoorlaatste. 20.30 u. Ook een goeie avond. Ik heb geen honger. Ruzie. Schreeuwen en tieren. Knal, die deur is dicht. En tranen. Het kan met de beste huisvader voorvallen. Niks aan de hand. Maar toch. 's Middags een paar glazen, drie na 't werk. Twee bij het eten. En drie voor de T.V. Elke dag opnieuw. Dan wordt het iets erger. Niet alleen voor u. Ook voor iedereen rond u. En ze laten opdraaien voor de overwinning van uw ploeg. Dat is ook niet zó sportief. Als u voelt dat u meer en meer begint te drinken, stap naar uw dokter. Of kontakteer de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, Studie, Preventie, Hulpverlening, V.A.D., v.z.w. Papenvest 78, 1000 Brussel. Maar vooral, nooit wanhopen. Aan een alkoholprobleem is nog te verhelpen. Met financiële steun van de Volksbond tegen drank- en drugmisbruik, Frankrijklei 8, bus 9, 2000 Antwerpen. Garbarski RSCG. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"