356.00011: Brochures van het Instituto Nicaragüense de Recursos Naturales y del Ambiente (IRENA) - Van der Meirsch, Eric; Vertriest, Isabelle
"Collection: Van der Meirsch en Vertriest; Archiefgeschiedenis: Het archief beslaat 29 nummers, opgeborgen in 3 dozen (0,33 lopende meter). Het is toegankelijk mits toelating van de dienstdoende archivaris.Biografie: Eric Van der Meirsch bevond zich van 1985 tot 1990 samen met zijn partner Isabel Vertriest in Nicaragua in het kader van diverse projecten rond leefmilieu en natuurlijk eigendommen. Hij was er achtereenvolgens actief als vormingsmedewerker mbt rationeel gebruik van natuurlijke rijkdommen (Jalapa, 1985-1986), als adviseur voor milieuvorming (IVde Regio, 1987-1988) en als adviseur bij de Dienst Vorming en Controle van de Directie voor de Natuurlijke Hulpbronnen en het Leefmilieu (Managua, 1989-1990).Biografie: Bosbouwkundige Isabel Vertriest bevond zich van 1985 tot 1990 samen met haar partner Eric Van der Meirsch in Nicaragua in het kader van diverse projecten rond leefmilieu en natuurlijk eigendommen. Zij was er achtereenvolgens actief als adviseur voor bosbouw (aanplantingen) te Jalapa (1985-1986), als technisch assistent voor bosbouw en bodembescherming (in kader van project Doriomo) in de IVde Regio (1987-1988) en als adviseur inzake het opstellen van ”Planes Tecnicos Forestales” en “Planes de Manejo de Bosque Latifoliado” bij de Directie voor de Natuurlijke Hulpbronnen en het Leefmilieu te Managua (1989-1990). Level of description: Item; Series: 356: Archief van Vertriest Isabel en Van der Meirsch Eric"