pr000317: De geschiedenis van de coöperatie, De merkwaardige geschiedenis der Pioniers van Rochdale - Duquène, P. (1933)
"Prent in kleur voorstellend de portretten van 13 oprichters van de coöperatie in Rochdale. Tekst : DE PIONIERS VAN ROCHDALE. De achtentwintig stichters in 1844 der coöperatie 'DE RECHTVAARDIGE PIONIERS VAN ROCHDALE' hebben thans voor hunne opvattingen de meerderheid der huisgezinnen in Groot-Brittannië gewonnen. Het zaad van Rochdale is in alle landen opgekomen. Daarom hulde aan de achtentwintig RECHTVAARDIGE PIONIERS VAN ROCHDALE, die de arbeiders toegelaten hebben een maatschappij voor te bereiden, waar, alleen door den goeden wil van iedereen, welvaart en rechtvaardigheid zou heerschen. Deel van een kleurboek voor kinderen met telkens 1 ingekleurde prent en 1 in zwart-wit m.b.t. de geschiedenis van de coöperatie. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"