af000605: Geen nieuwe autosnelwegen! Ludieke actie & betoging - Wuyts, Jeroen; Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM); Hommelen, Blaise
"Affiche van Jeroen Wuyts uitgegeven in 1995 door de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM) voor een betoging tegen de aanleg van een autosnelweg en een tunnel onder de Franse Pyreneeën (Aspevallei). Tekst: Geen nieuwe autosnelwegen! In het kader van een Verenigd Europa worden er overal in Europa nieuwe wegen aangelegd of gepland en dit hoofdzakelijk om economische redenen. Dat is ook het geval in Aspe, een prachtige vallei in de Franse Pyreneeën. Momenteel wordt ze echter bedreigd door de aanleg van een autosnelweg en een tunnel onder de Col du Somport. Wij vinden echter dat deze unieke vallei niet te prooi mag vallen aan het beton. Vandaar deze actie, waarop U bij deze van harte wordt uitgenodigd. Ludieke actie & betoging zondag 2 april - Brussel 14u Centraal Station (Lokettenhal). V.u. B. Hommelen, Kortrijksepoortstraat 140, 9000 Gent. V.V.Z. art 198 bis. J. Wuyts '95. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"