vl000411: Un Pour Tous Tous Pour Un - Valenduc, L
"Vlag van de Fraiseurs Tourneurs Ajusteurs Noyauteurs Forgerons Modeleurs Chauffeurs-Machinistes Serruriers Raboteurs Mouleurs Tuyauteurs. Un Pour Tous Tous Pour Un van Verviers,1882-1911. Aan de broekzijde: de stam en enkele takken van een eik, waarop de namen van verschillende beroepen op banderollen zijn aangebracht. Eronder een lint met een goudkleurige ster in het midden. Daaronder een meetlat en een passer, met eronder een Ionische zuil. Aan de voet ervan: een aambeeld, een tandrad, een boor, een nijptang en een hamer. Deze afbeelding is omgeven met een lauwerkrans.Links en rechts van de zuil: een jaartal. Onderaan de boomstam de leuze: un pour tous tous pour un. Het witte veld is afgeboord met een groene en twee rode banen. Onderaan in de rode boord de plaatsnaam. Bovenaan en aan de vluchtzijde zijn er franjes in groen en wit. Onderaan en aan de broekzijde is de vlag afgewerkt met een goudkleurig passement. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"