af016637: Schoonheid na het werk. Jos Muyres - Marcella Piessens - Henri Polakinstituut
"Affiche uitgegeven in 1999 door het Henri Polakinstituut voor een lezing over Louis Paul Boon door Jos Muyres. Afbeelding: portret van Louis Paul Boon. Tekst: Schoonheid na het werk. Jos Muyres - Marcella Piessens. De Burcht - Vakbondsmuseum - Henri Polakinstituut. Zondag 26 september Louis Paul Boon. Naar aanleiding van het twintigste sterfjaar van Louis Paul Boon (1912-1979) vertelt Boon-kenner Jos Muyres over 'het sociale geweten' van deze Vlaamse schrijver. Boon was, als arbeidersjongen die het schopte tot kandidaat voor de Nobelprijs, een fenomeen: een van de belangrijkste vernieuwers van de roman in de naoorlogse Nederlandstalige literatuur en iemand met een uitgesproken linkse stellingname. In het tweede gedeelte van het programma zal voordrachtskunstenares Marcella Piessens teksten van Boon voordragen. De Burcht Henri Polaklaan 9 Amsterdam. Aanvang 14.00 uur. Entree ƒ 10,- Reserveren gewenst. Tel: 020-6241166. Volgende bijeenkomst: Lisette Lewin (10 oktober). FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"