Het toerisme en de provincie Antwerpen - Declerck, Richard (Antwerpen: Mercurius, 1947)
"rede uitgesproken door R. Declerck, bij de opening van de gewone zittijd op 1 october 1947 Rede uitgesproken bij de opening van de gewone zittijd op 1 oktober 1947"