140.00035: Notities en briefwisseling met personen (o.m. A.Baltazar, D.Bouchery, M.Buset, L.de Brouckère, O.Dierkens, P.Hannick, M.Spaak, E.Vandervelde, J.Van Roosbroek, A.Wauters) betreffende vragen naar documentatie en informatie van/aan het Dokumentatiebureau. - BWP-Bureau voor Arbeidersdokumentatie
"Collection: BWP-Bureau voor Sociaal Onderzoek; Biografie: In het begin van 1920 bestonden drie onafhankelijke bureau’s: het Bureau voor Arbeidersdokumentatie (CAO), het Bureau voor Sociale Wetgeving (Instituut Solvay) en het Bureau voor Financiële Dokumentatie (Syndikale Kommissie). Daar deze een gemeenschappelijk doel betrachtten, leidde dit tot centralisatie. Het Dokumentatiebureau werd onderverdeeld in drie secties: de Arbeidersbeweging, de Sociale Wetgeving en de Financiële documentatie . In mei 1920 werd dit Bureau onafhankelijk. Het doel van deze dienst was het samenbrengen en verschaffen van documentatie aan/van nationale, internationale, socialistische en niet-socialistische organisaties en personen. De bestuurder was J. Van Roosbroeck. Level of description: Item; Series: 140: Archief van BWP-Bureau voor Sociaal Onderzoek en haar voorgangers, Bureel voor Dokumentatie en Dokumentatiebureau"