af012308: 1877-1977. Honderd jaar socialisme - Ranson, Jean; De Eendracht; CSC-vormingswerk Mechelen
"Affiche van Jean Ranson uitgegeven in 1978 door CSC-vormingswerk Mechelen voor de viering van 100 jaar socialisme. Tekst: Honderd jaar socialisme = een periode van sociale strijd die dikwijls op een verbeten wijze werd gevoerd. Nochtans zijn er ook minder harde momenten in die ontwikkeling naar een socialistische maatschappij een ontwikkeling die fundamenteel progressief is en met een optimisme geladen. Vandaar de keuze van een vriendelijk, humeurig strijdtafereel, in tegenstelling tot wat vele linkse propagandisten van zulk thema gemaakt hebben. Voor méér sociale rechtvaardigheid. 100 jaar strijd, 100 jaar vooruitgang. Van sociale strijd naar socialisme. Poging: poging om twee schijnbaar vijandige visies met elkaar te konfronteren: de strijdvisie (sociaal engagement) en de artistieke visie (artistiek engagement)."