072.00024: Brochures, stukken betreffende vrouwenproblematiek van diverse linkse vrouwengroepen (o.a. abortus, werkloosheid) - Van Doorslaer, Rudi
"Collection: Van Doorslaer Rudi; Biografie: Rudi Van Doorslaer (Lokeren, 1951) is actief geweest in de links radicale studentenbeweging aan de Gentse universiteit tijdens de jaren 1969-1974. Hij militeerde in de Marxistisch-Leninistische Beweging (MLB) en in de Kommunistische Jeugdbond (KJB) te Lokeren. Beide organisaties fungeerden als jeugdorganisaties van het maoïstische Alle Macht Aan De Arbeiders (AMADA). Daarnaast behoorde hij tot de stichters van de Sociale Werkgroep Geschiedenis (SOWEGE) aan de Rijksuniversiteit Gent (RUG). Na zijn maoïstische periode oriënteert Van Doorslaer zich meer op het eurocommunisme, zoals het vanaf het midden van de jaren zeventig verdedigd werd door KP-leider Jef Turf. Hij treedt toe tot de redactie van het Vlaams Marxistisch Tijdschrift (VMT). Naast een intermezzo als uitgever bij het Masereelfonds (1980-1983) profileert hij zich vooral als historicus met een bijzondere interesse voor de communistische beweging, het verzet, de joden en het optreden van de politiediensten. Level of description: File; Series: 072: Archief van Rudi Van Doorslaer"